Skip to content
Achtergrondcontroles: uitbreiding en aanpassing rode vlaggen

Achtergrondcontroles: uitbreiding en aanpassing rode vlaggen

Leestijd: 2 min.

De vlaggen waarop de achtergrondcontroles binnen “Controleer persoon” en “Controleer bedrijf” controleren zijn uitgebreid en aangepast. Hieronder vindt u de belangrijkste veranderingen:

Uitbreiding: PEP vlaggen

De PEP vlag is uitgebreid en gesplitst in drie vlaggen. De belangrijkste uitbreiding is de aanvullende vlag “PEP door associatie”. PEP staat voor “Politically Exposed Person” (in het Nederlands: “Politiek Belanghebbende Persoon”). Een geassocieerde PEP verwijst naar een persoon die, hoewel zelf geen PEP is, nauwe banden heeft of geassocieerd is met een PEP.

  • Politiek prominente persoon (huidig)
  • Politiek prominente persoon (voormalig)
  • Politiek prominente persoon door associatie

Nieuw: Mogelijk relevant profiel

Natuurlijke of rechtspersonen die zijn geprofileerd op basis van het oude datamodel waarbij de betreffende vlaggen nu niet meer van toepassing zijn. Bijvoorbeeld een verlopen PEP status of verlopen maatregelen van Wetshandhaving & toezichthouders. Deze informatie kan relevant zijn voor uw cliëntenonderzoek.

Aanpassing: Wetshandhaving & toezichthouders

De vlaggen “Wetshandhavingsinstanties” en “Financiële toezichthouders” zijn samengevoegd onder de vlag “Wetshandhaving & toezichthouders”.

Probeer vandaag nog de nieuwste versie van CDD On Demand en vraag hieronder een proefaccount aan. Better be safe than sorry!