De UBO check

Achterhaal de UBO (Ultimate Beneficial Owner) of mogelijke UBO met de SCOPE CDD On Demand oplossing binnen enkele minuten.

De Ultimate Beneficial Owner

UBO staat voor “Ultimate Beneficial Owner” (uiteindelijk belanghebbende). Een Wwft-plichtige instelling is verplicht om de indentiteit van de UBO te achterhalen. Er zijn twee criteria om een persoon als UBO te kwalificeren. Deze criteria zijn het houden van het uiteindelijke eigendom of het hebben van de uiteindelijke zeggenschap in een rechtspersoon via het houden van aandelen, stemrechten, eigendomsbelang of andere middelen. 

Hoe kan SCOPE CDD On Demand u hierbij helpen?

CDD On Demand biedt een online platform, waarbij de KvK-registraties van uw cliënt worden opgevraagd. U voert een bedrijfsnaam (en vestigingsplaats) in. CDD On Demand neemt het grootste deel van het werk uit handen. Bedrijfsstructuren worden binnen een minuut inzichtelijk gemaakt en personen die gelinkt zijn aan het bedrijf worden  weergegeven. Wanneer u met een cliënt in gesprek bent, kunt u dus direct verifiëren hoe de bedrijfsstructuur in elkaar zit. 

U voert een bedrijfsnaam en/of vestigingsplaats in.

De CDD On Demand oplossing achterhaalt de bedrijfsstructuren en contactpersonen.

U krijgt een (mogelijke) UBO en bedrijfsstructuur die u met uw cliënt kan verifiëren.

Wanneer is iemand een UBO?

Volgens de Belastingdienst is een UBO een natuurlijk persoon die: 

  • een belang heeft van meer dan 25% in het kapitaal van de rechtspersoon; 
  • meer dan 25% van de stemrechten kan uitoefenen in de algemene vergadering;
  • begunstigde is van meer dan 25% van het vermogen van de rechtspersoon.

Bronnen voor het UBO onderzoek

Middels UBO check van CDD On Demand wordt geprobeerd te achterhalen wie de UBO achter een bedrijf is. De controle vraagt geautomatiseerd uittreksels bij de Kamer van Koophandel op. Deze uittreksels worden geanalyseerd en de betrokken personen en bedrijven worden in kaart gebracht. Wanneer de structuur helder is wordt getracht vast te stellen welke persoon of personen de UBO’s zijn. 

De uitkomst van het onderzoek zijn natuurlijke personen en gerelateerde bedrijven. 

Deze service is alleen beschikbaar voor Nederlandse bedrijven. Indien de zoekopdracht leidt tot een bedrijf buiten Nederland, wordt getracht een zogenaamde “UBO connectie” aan te geven. Dit is de persoon die zeer waarschijnlijk zou moeten weten wie de UBO is.

en_GBEnglish
nl_NLDutch en_GBEnglish