CDD On Demand

De Know Your Customer Cloud Portal

De SCOPE KYC Cloud oplossing is een innovatieve manier van client onboarding voor vermogensbeheerders. Een volledig gedigitaliseerde onboarding straat om het risicoprofiel te bepalen en uw cliënt optimaal te bedienen met een geïndividualiseerde beleggingsstrategie. 

De SCOPE KYC Cloud Portal

Zonder moeite MiFID en MiFID II compliant, een passende risicobereidheidsbepaling, en al uw vertrouwelijke gegevens veilig opgeslagen. Dat is de SCOPE KYC Cloud oplossing.

Know Your Customer gaat om het waarborgen van de kwaliteit van het advies voor de cliënt in het kader van de MiFID en MiFID II. Om dit te bereiken moet een zo compleet mogelijk beeld van de cliëntsituatie gecreëerd worden en de doelstellingen van een cliënt in kaart gebracht worden.

In de Know Your Customer portal wordt het gehele cliënt inventarisatie proces op een gestructureerde manier doorlopen. De inventarisatie en vragen zijn gebaseerd op de geldende regelgeving. De volgende dingen worden geïnventariseerd en opgeslagen:

Functionaliteiten

Unieke risicobereidheidsbepaling

Welk risico is uw cliënt bereid te nemen en welk risico kan een cliënt nemen met zijn/haar vermogen. Voor het concreet maken van de risicobereidheid, oftewel hoeveel risico de cliënt wil lopen, maakt de SCOPE KYC Cloud portal gebruikt van scenario analyses (Monte Carlo-simulaties) en psychometrische risico tolerantietesten van FinaMetrica. 

Dual access

Zowel de vermogensbeheerder als de cliënt kan aanpassingen maken in het dossier. U krijgt hier altijd een melding over. Het voordeel is dat een cliënt zelf de inventarisatie kan uitvoeren of wijzigingen kan doorgeven zonder een fysieke afspraak.

Compliant met MiFID II en de AVG

De SCOPE KYC Cloud Portal voldoet aan de MiFID, MiFID II en AVG eisen. De Know Your Customer oplossing is ontwikkeld in samenwerking met juridische experts die doorlopend advies hebben gegeven over het verwerken van de wet- en regelgeving.

Gebruiksvriendelijke cliëntinventarisatie

U en uw cliënten kunnen op een extreem gebruiksvriendelijke manier gebruik maken van de inventarisatie van de SCOPE KYC Cloud portal. Dit is een doorlopende wizard waarin de onderdelen één voor één afgewerkt worden