CDD On Demand

De Europese Unie heeft beperkende maatregelen aangekondigd als reactie op de crisis in Oekraïne. Onze partner Acuris Risk Intelligence heeft nieuwe verklaringen afgelegd met betrekking tot de huidige sanctieomgeving tegen Rusland. Deze verklaring houdt in dat Acuris Risk Intelligence er alles aan zal doen om eventuele wijzigingen binnen 24 uur in de database op te nemen. Aangezien de koppeling tussen SCOPE CDD On Demand en Acuris Risk Intelligence real-time is, betekent dit dat de resultaten ook binnen 24 uur in de compliance check zichtbaar zijn. Op sanctielijsten staan personen en entiteiten die onderworpen zijn aan financiële beperkingen om terrorismebestrijdingsregimes en het witwassen van geld over de hele wereld te verbieden. Als u zakendoet, wilt u natuurlijk zeker weten dat u relaties opbouwt met de juiste mensen. Het is daarom belangrijk om de zakenrelatie goed te screenen voor u een zakelijke relatie aangaat. Met CDD On Demand Solution kunt u uw klanten dagelijks monitoren. Wanneer tijdens de dagelijkse controle een mogelijke match wordt gevonden voor een van de personen of bedrijven op de monitoringlijst, ontvangt u hiervan bericht. Mocht u een melding krijgen, dan kunt u direct actie ondernemen. De monitorfunctie op CDD On Demand is een jaar geldig. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om dit automatisch te verlengen.  Samen met onze partners zorgen wij voor een up-to-date software platform waar u op kunt vertrouwen.

De Know Your Customer Cloud Portal

De SCOPE KYC Cloud oplossing is een innovatieve manier van client onboarding voor vermogensbeheerders. Een volledig gedigitaliseerde onboarding straat om het risicoprofiel te bepalen en uw cliënt optimaal te bedienen met een geïndividualiseerde beleggingsstrategie. 

The SCOPE KYC Cloud Portal

Moeiteloos voldoen aan MiFID en MiFID II, een passende risicobereidheid bepalen en al uw vertrouwelijke gegevens veilig opgeslagen. Dat is de SCOPE KYC Cloud-oplossing.

Know Your Customer gaat om het waarborgen van de kwaliteit van het advies voor de cliënt in het kader van de MiFID en MiFID II. Om dit te bereiken moet een zo compleet mogelijk beeld van de cliëntsituatie gecreëerd worden en de doelstellingen van een cliënt in kaart gebracht worden.

In de Know Your Customer portal wordt het gehele cliënt inventarisatie proces op een gestructureerde manier doorlopen. De inventarisatie en vragen zijn gebaseerd op de geldende regelgeving. De volgende dingen worden geïnventariseerd en opgeslagen:

Functionaliteiten

Unieke risicobereidheidsbepaling

Welk risico is uw cliënt bereid te nemen en welk risico kan een cliënt nemen met zijn/haar vermogen. Voor het concreet maken van de risicobereidheid, oftewel hoeveel risico de cliënt wil lopen, maakt de SCOPE KYC Cloud portal gebruikt van scenario analyses (Monte Carlo-simulaties) en psychometrische risico tolerantietesten van FinaMetrica. 

Dual access

Zowel de vermogensbeheerder als de cliënt kan aanpassingen maken in het dossier. U krijgt hier altijd een melding over. Het voordeel is dat een cliënt zelf de inventarisatie kan uitvoeren of wijzigingen kan doorgeven zonder een fysieke afspraak.

Compliant met MiFID II en de AVG

De SCOPE KYC Cloud Portal voldoet aan de MiFID, MiFID II en AVG eisen. De Know Your Customer oplossing is ontwikkeld in samenwerking met juridische experts die doorlopend advies hebben gegeven over het verwerken van de wet- en regelgeving.

Gebruiksvriendelijke cliëntinventarisatie

U en uw cliënten kunnen op een extreem gebruiksvriendelijke manier gebruik maken van de inventarisatie van de SCOPE KYC Cloud portal. Dit is een doorlopende wizard waarin de onderdelen één voor één afgewerkt worden