CDD On Demand

CDD On Demand voor MKB

Met de CDD On Demand oplossing van SCOPE FinTech Solutions voert u eenvoudig een compliance check uit en krijgt u automatisch een uitgebreid CDD-rapport van de door u ingevoerde persoon of bedrijf.

De CDD On Demand oplossing

De CDD On Demand oplossing ondersteunt u in het uitvoeren van een uitgebreide en traceerbare compliance check, zodat u compliant bent aan de regelgeving en uw bedrijf geen risico loopt om (in)direct zaken te doen met criminele organisaties, terroristische organisaties of mee te werken aan witwaspraktijken.

Er worden automatisch van diverse bronnen gegevens opgevraagd over de door u ingevoerde persoon of bedrijf. Wij maken daarvoor onder meer gebruik van de zeer uitgebreide database van Acuris Risk.

Als u een zoekopdracht uitvoert en er is een match gevonden zijn er twee uitkomsten. In verreweg de meeste gevallen worden er geen bijzonderheden gevonden bij de door u gezochte persoon of bedrijf. U kunt dan een rapport downloaden om aan te tonen dat u onderzoek heeft gedaan, maar dat er geen rode vlaggen naar voren zijn gekomen. In sommige gevallen wordt er echter wel een waarschuwing afgegeven door de CDD On Demand oplossing. Ook dan kunt u een rapport downloaden. Hierin staat meer informatie over de bevindingen. Dan hangt het af van uw interne beleid of het nodig is om extra onderzoek te verrichten.

Voorbeeld als er een match is gevonden op een of meerdere controlepunten

Functionaliteiten

UBO check

Met behulp van de CDD On Demand oplossing kunt u de Ultimate Beneficial Owner (UBO) of mogelijke UBO achterhalen.

Real life monitoring

De CDD On Demand oplossing monitort uw cliënten en geeft u een waarschuwing wanneer er een wijziging is in uw zoekopdracht. Hierdoor blijft uw database up-to-date.

Compliance check

De CDD on Demand oplossing scant een persoon op verschillende punten en geeft een melding wanneer er een match is op een van deze punten.

Integraties

De CDD On Demand oplossing integreert met verschillende softwarepakketten zoals Microsoft Dynamics CRM.

Welke achtergrond controles worden er gedaan?

De SCOPE CDD On Demand oplossing controleert op de volgende punten:

Voor wie is de CDD On Demand oplossing?

De CDD On Demand oplossing is beschikbaar voor alle Wwft-plichtige instellingen. Zie hieronder een aantal voorbeeld branches:

SCOPE CDD On Demand voor advocaten

Biedt advocaten steun in het naleven van onder andere de Wwft

SCOPE CDD On Demand voor notarissen

Biedt notarissen steun in het naleven van onder andere de Wwft

SCOPE CDD On Demand voor accountants en belastingadviseurs

Biedt accountants en belastingadviseurs steun in het naleven van onder andere de Wwft

SCOPE CDD On Demand voor makelaars

Biedt makelaars steun in het naleven van onder andere de Wwft