Skip to content

Monitoring

Identificeer risico’s vroegtijdig. Met SCOPE CDD On Demand kunt u uw cliënten dagelijks monitoren. U ontvangt meldingen als er nieuwe of aanvullende risicofactoren gevonden worden, zodat u direct actie kunt ondernemen.

Waarom monitoren?

Heeft u uw cliënten al eerder onderzocht? Belangrijk in het Customer Due Diligence-proces is dat u uw cliënten blijft monitoren. Alleen dan blijft u altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen binnen uw cliëntenportefeuille op het gebied van CDD. De vierde Europese anti-witwasrichtlijn verplicht Wwft-plichtige organisaties om cliënten niet alleen te controleren, maar ook tussentijds te monitoren.

Met CDD On Demand oplossing kan het monitoren geautomatiseerd worden. U kunt zelf kiezen welke zoekopdrachten u wilt monitoren. De CDD On Demand oplossing controleert automatisch dagelijks of één van uw zoekopdrachten in een database van Acuris Risk Intelligence verschijnt. Zodra er iets wijzigt voor één van uw cliënten op de monitorlijst ontvangt u direct een melding.

Wat houdt de monitorfunctie in?

Het dagelijks controleren van cliënten is tijdrovend en kostbaar. Om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken is de monitorfunctie ontwikkeld.

Met de monitorfunctie wordt een persoon of organisatie voor twee credits een jaar lang op de monitoringlijst geplaatst. Personen en organisaties op deze lijst worden dagelijks gecontroleerd langs diverse lijsten die hiernaast worden vermeld.

Automatisch verlengen

De monitorfunctie is geldig voor één jaar. Als gebruiker heeft u de keuze om dit automatisch te verlengen. Na dit jaar zal de persoon of organisatie automatisch opnieuw voor één jaar op de monitoringlijst gezet worden.

Monitoringoverzicht

Het monitoringsoverzicht toont een overzicht van de personen en organisaties op de monitoringlijst. Deze lijst geeft inzicht in de status:

  • monitoring wel/niet actief; 
  • actief tot; 
  • automatisch verlengen aan/uit; 
  • datum laatste controle.

Meldingen

Wanneer er tijdens de dagelijkse controle een mogelijke match gevonden wordt voor één van de personen of bedrijven op de monitoringlijst, ontvangt u hier een melding van. Om te zorgen dat meldingen niet lang onopgemerkt blijven, ontvangt u ook een melding per e-mail.