Skip to content

Daily monitoring

Identificeer risico’s vroegtijdig. Met de SCOPE CDD On Demand kan u uw cliënten dagelijks monitoren. U ontvangt meldingen als er nieuwe of aanvullende risicofactoren gevonden worden, zodat u direct actie kunt ondernemen.

 

Monitoring

Heeft u uw cliënten al eerder onderzocht? Belangrijk in het Customer Due Diligence-proces is dat u uw cliënten blijft monitoren. Alleen dan blijft u altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen binnen uw cliëntenportefeuille op het gebied van CDD. De vierde Europese anti-witwasrichtlijn verplicht Wwft-plichtige bedrijven om cliënten niet alleen te controleren, maar ook tussentijds te monitoren.

Met CDD On Demand oplossing kan het monitoren geautomatiseerd worden. U kunt zelf kiezen welke zoekopdrachten u wilt monitoren. De CDD On Demand oplossing controleert automatisch dagelijks of één van uw zoekopdrachten in een database van Acuris Risk Intelligence verschijnt. Zodra er iets wijzigt voor één van uw cliënten op de monitorlijst ontvangt u direct een melding.

Wat is de monitorfunctie?

Het dagelijks controleren van cliënten is tijdrovend en kostbaar. Om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken is de monitorfunctie ontwikkeld.

Met de monitorfunctie wordt een persoon of bedrijf voor twee credits een jaar lang op de monitoringlijst geplaatst. Personen en bedrijven op deze lijst worden dagelijks gecontroleerd langs diverse lijsten die hiernaast worden vermeld.

Automatisch verlengen

De monitorfunctie is geldig voor één jaar. Als gebruiker heeft u de keuze om dit automatisch te verlengen. Na dit jaar zal de persoon of het bedrijf dan automatisch opnieuw voor één jaar op de monitoringlijst gezet worden.

Monitoringoverzicht

De monitoringlijst toont een overzicht van de personen en bedrijven op de monitoringlijst. Deze lijst geeft inzicht in de status:

  • monitoring wel/niet actief; 
  • actief tot; 
  • automatisch verlengen aan/uit; 
  • datum laatste controle.

Meldingen

Wanneer er tijdens de dagelijkse controle een mogelijke match gevonden wordt voor één van de personen of bedrijven op de monitoringlijst, ontvangt u hier een melding van. Om te zorgen dat meldingen niet lang onopgemerkt blijven, ontvangt u ook een melding per e-mail.