Skip to content

Vernieuwde zoekmachine screening in CDD On Demand

Leestijd: 3 min.

Er is een nieuwe versie van de zoekmachine screening in CDD On Demand. Hebt u ooit geprobeerd uw cliënten te googelen? Het vinden van goede data voor client controles is erg moeilijk, met name voor kleine, lokale bedrijven en natuurlijke personen.

 

Om alle relevante informatie over uw cliënten op internet te vinden, begint u waarschijnlijk met het zoeken naar informatie met een ruime zoekopdracht. Alleen zoeken in een enkele zoekmachine met enkel eenvoudige zoekopdrachten levert mogelijk niet de gewenste resultaten op. Het kan daarom uren duren om alle relevante informatie te vinden als u handmatig gaat zoeken.

 

In het kader van voldoen aan de Wwft en het uitvoeren van clientonderzoeken bent u waarschijnlijk begonnen met deze handmatige zoektocht en hebt u ervaren dat dit een zeer tijdrovend proces is. Binnen CDD On Demand bestaat de mogelijkheid om naast de compliance check van natuurlijke personen of bedrijven ook een zoekmachine screening uit te voeren. Dit is nu nog makkelijker geworden!

 

Met deze screening kunt u natuurlijke personen en bedrijven screenen via alle openbare informatie die door de zoekmachine Bing wordt verstrekt. In CDD On Demand krijgt u op basis van alle gevonden informatie direct een risico-indicatie.

 

Het team van SCOPE FinTech Solutions heeft grote stappen gezet met continue productverbeteringen. Vanaf februari is de vernieuwde zoekmachine screening onderdeel van de CDD On Demand oplossing. De zoekmachine screening is geüpdatet en de resultaten zijn veel nauwkeuriger. Door een recente update in Bing wordt gerichter gezocht en moet zowel de naam van de persoon als het trefwoord op een pagina voorkomen om in de resultaten naar voren te komen.


We zien verschillen tussen de oude en nieuwe versie. 

Afhankelijk van het aantal gevonden resultaten wordt middels een kleur het risico aangegeven:

 

Groen = geen resultaten, deze zoekopdracht geeft waarschijnlijk geen reden tot een hoger risico.
Oranje = Minder dan tien resultaten, deze zoekopdracht kan een reden tot een hoger risico geven.
Rood = Meer dan tien resultaten, deze zoekopdracht geeft een indicatie tot een hoger risico.

 

Wilt u zelf ervaren hoe eenvoudig u een compliance check met de vernieuwde zoekmachine screening kunt aanvragen?

 

Vraag nu een proefaccount aan en ervaar hoe makkelijk onze oplossing is.