CDD On Demand

shutterstock_1097913926

CDD On Demand; what's new

Leestijd: 3 min.

Nieuwe features:

Update juli 2020

Dankzij de continue productverbetering van de CDD On Demand oplossing zijn er weer nieuwe features toegevoegd. Vanaf nu is de persoonscontrole uitgebreid met het centraal curatele- en bewindregister, is de geografische controle uitgebreid, wordt tijdens de bedrijfscontrole en het UBOonderzoek ook het Handelsregister geraadpleegd en bevat de monitoringfunctie nu ook rechtspraakregisters. Daarnaast zijn er een aantal bugs uit de vorige versie opgelost. De nieuwe features zijn per direct voor alle gebruikers beschikbaar.

Ook benieuwd hoe de CDD On Demand oplossing u ontzorgt? Vraag vandaag nog een demo account aan en probeer het zelf. Better be safe than sorry!

 

Screen person – Centraal curatele- en bewindregister

Bij het uitvoeren van een Persoon check wordt naast het Centraal Insolventieregister nu ook het Centraal curatele- en bewindregister geraadpleegd.

In het CCBR kan een contractspartij controleren of iemand onder bewind of curatele staat. Het doel van publicatie in het register is het voorkomen van ongewenste overeenkomsten.

 

Screen person/company – Uitbreiding geografie

De geografische risicoclassificatie is uitgebreid met extra bronnen en een vertaling naar een risicoclassificatie. De input voor de geografische risicoclassificatie is een van onderstaande:

  1. Zoekopdracht: Het land zoals ingevoerd tijdens de zoekopdracht. Dit kan zowel een nationaliteit als het land zijn waarin de persoon woonachtig is. Indien er meerdere landen zijn, is de ervaring dat nationaliteit vaker bekend is bij de compliance bronnen.
  2. Nationaliteit: Nationaliteit zoals bekend bij de compliance bronnen.
  3. Adressen: Adressen zoals bekend bij de compliance bronnen.

 

Risicoclassificatie

De uitkomsten van de betrokken landen op de diverse geografiebronnen wordt vertaald naar een risico per land. De risicoclassificatie per bron vastgesteld aan de hand van grenswaarden, waarbij altijd het hoogste risico leidend is.

Deze grenswaarden zijn door SCOPE FinTech Solutions vastgesteld op basis van adviezen en richtlijnen van diverse instanties. De grenswaarden worden ter transparantie op de rapporten getoond.

Bron: CPI

CPI is de meest gebruikte indicator van corruptie wereldwijd. De CPI scoort en rangschikt landen/ gebieden op basis van hoe corrupt de publieke sector van een land is. Het is een index gebaseerd op een combinatie van 13 enquêtes en beoordelingen van corruptie, verzameld door een verscheidenheid aan gerenommeerde instellingen.

Bron: EU-landen sancties

De EU-sanctiekaart biedt informatie over sancties die door de EU-lidstaten zijn goedgekeurd en door de EU-Raad zijn aangenomen. Het heeft ook betrekking op sanctieregelingen die zijn opgelegd door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en uitgevoerd door de EU-Raad.

 

Bedrijfscontrole & UBO-onderzoek – Handelsregister raadplegen

Om het screenen van bedrijven eenvoudiger en doeltreffender te maken wordt bij de invoer het KvK handelsregister geraadpleegd. Voor buitenlandse bedrijven kan handmatig gezocht worden op basis van bedrijfsnaam, land, postcode, straatnaam en nummer en plaats.

Monitoring: inclusief rechtspraak registers

Wanneer personen aan de monitoringlijst toegevoegd worden, worden zij ook automatisch op dagelijkse basis gecontroleerd bij het Centraal Insolventieregister en het Centraal curatele- en bewindregister. Deze controle is optioneel en tijdens het toevoegen aan de monitoringlijst kan worden aangevinkt of u hier gebruik van wil maken.

 

API

Alle uitbreidingen zijn ook van toepassing op de API. Daarnaast is de Kvk API toegevoegd aan de SCOPE CDD API.

 

KVK Handelsregister raadplegen

KVK API Search

Met KVK API Search kun je zoeken naar één of meer bedrijven met een aantal zoekcriteria (zoals KVK nummer, vestigingsnummer, RSIN, handelsnaam en adres). Het resultaat is een lijst, waarmee je basisgegevens op kunt halen vanuit het Handelsregister.

KVK API Profile

Met KVK API Profile kun je zoeken naar een bedrijf (met zoekcriteria, zoals KVK-nummer, vestigingsnummer en RSIN). Het resultaat is een uitgebreide set aan gegevens over dit bedrijf. Dit is bijvoorbeeld te gebruiken voor het (aan)vullen van een bedrijfsprofiel.

 

Inzicht in verbruik API-afnemers

Het verbruik wordt bijgehouden per API endpoint plus eventuele add-ons (geografie, insolventieregister, curatele-/bewindregister).

API-afnemers kunnen ook zelf het verbruik opvragen middels de API. Hiervoor zijn twee API endpoints toegevoegd.

Usage: Hiermee kunnen afnemers het verbruik opvragen en eigen selecties en sorteringen maken

Usage grouped: hiermee kunnen afnemers gebruik maken van overzicht reeds gesorteerd per maand en module (search api, monitor api, kvk api).

 

Diverse bugfixes en verbeteringen

  • Verbeteringen bij zoeken naar personen met meerdere voornamen;
  • KVK-zoekresultaten uitgebreid, er worden nu ook uitgeschreven bedrijven getoond (incl. waarschuwing);
  • Batch import module verbeterd: minder gevoelig voor foutieve invoer.

Mist u nog features of hebt u verbeter suggesties? Laat het ons weten via ons contactformulier.