Skip to content
Succesvolle Nederlandse Handelsmissie naar Frankfurt Verdiept FinTech Relaties

Succesvolle Nederlandse Handelsmissie naar Frankfurt Verdiept FinTech Relaties

Leestijd: 2 min.

Een Nederlandse delegatie, met vanuit SCOPE FinTech Solutions Bas en Talitha als deelnemers, heeft onlangs deelgenomen aan het Frankfurt Digital Finance Congres, een belangrijk evenement dat de innovatie in de financiële technologie (FinTech) sector onder de aandacht brengt. Deze handelsmissie, een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Netherlands Business Support Office (NBSO) Frankfurt, de Nederlandse ambassade in Duitsland en Handelsroute, had als doel de samenwerkingsmogelijkheden tussen Nederlandse FinTech bedrijven en de Duitse markt te verkennen en te versterken.

De delegatie, bestaande uit vooraanstaande Nederlandse FinTech-deelnemers, arriveerde op dinsdag in Frankfurt. Ze werden warm onthaald met een sessie die de verschillen en mogelijkheden tussen de Nederlandse en Duitse markt belichtte. Dit bood een uitgelezen kans om ervaringen uit te wisselen met bedrijven die al ervaring hebben met uitbreiding naar de Duitse markt, inclusief de obstakels die zij onderweg zijn tegengekomen.

Een hoogtepunt van de missie was de avondsessie waarbij alle Nederlandse deelnemers de kans kregen om hun projecten en innovaties te pitchen voor een publiek van Duitse genodigden. Deze pitches benadrukten niet alleen de kracht en diversiteit van de Nederlandse FinTech-sector, maar legden ook de basis voor toekomstige samenwerkingsverbanden.

De volgende dag werd doorgebracht in het sfeervolle Gesellschaftshaus Palmengarten, waar de delegatie deelnam aan een reeks presentaties en parallelsessies. Deze bijeenkomsten boden diepgaande inzichten in de FinTech-industrie, waaronder discussies over regelgeving, compliance, betalingsinnovaties en duurzame financiering.

Een typisch Duits diner bood de perfecte afsluiting van de tweede dag, waarbij culturele uitwisseling en netwerken centraal stonden. De Frankfurt Digital Finance European FinTech Day op donderdag vormde het sluitstuk van de missie, met een aantal boeiende keynotes die verder inzicht gaven in de Europese FinTech-scene.

De handelsmissie werd algemeen beschouwd als een groot succes. SCOPE FinTech Solutions keerde huiswaarts met waardevolle contacten, nieuwe inzichten over de Duitse markt, en een reeks follow-up mogelijkheden die de Nederlandse aanwezigheid in de Duitse FinTech-sector verder kunnen versterken. Het evenement onderstreepte het belang van internationale samenwerking voor innovatie en groei in de FinTech-industrie, en de deelnemers zijn enthousiast om de opgedane kennis en connecties in praktijk te brengen.